Kredi Kartı Hesap Kesim Tarihi Değişirse Ne Olur?

Kredi Kartı Hesap Kesim Tarihi Değişirse Ne Olur?

Kredi Kartı Hesap Kesim Tarihi Değişirse Ne Olur? Banka müşterileri tarafından merak edilen sorulardan birisidir.

Pek çok banka müşterisi Bankacılık hizmetleri arasında olan banka kartı ve ya kredi kartı kullanmayı tercih ediyor. Bu kartlar banka müşterilerinin kesintisiz olarak gerekli harcama yapmalarını sağlıyor.

Bankalar müşterilerine kredi ve ya ihtiyaçları için avans verirken, müşterilerinden de bu borçları düzenli ve tam zamanında ödemelerini talep ediyor. Bu sebeple banka kartı kullanıcıları bankadan aldıkları borçlara karşın bir ödeme planı yaparak hesap kesim tarihi belirliyorlar.

kredi-karti.jpg

Hesap kesim tarihini, bazı bankalar kendileri belirlerken, bazı bankalarda müşterilerinin tercih ettikleri günlere göre müşterilerinin ödeme planlarını kabul ediyorlar. Ayrıca müşteriler bu taahhüt ettikleri ödeme planı günlerini istedikleri zaman değiştirebiliyorlar. Banka müşterilerinin değiştirmek istedikleri hesap kesim tarihi değiştirme kolaylığı olduğu gibi ayrıca kart sahibine bazı avantajları da bulunuyor. Kredi Kartı Hesap Kesim Tarihi Değişirse Ne Olur? İşte detaylar…

Kredi Kartı Hesap Kesim Tarihi Nasıl Değiştirilir?

Sorusu pek çok Kredi kartı kullanan kişiler tarafından merak ediliyor. Pek çok banka müşterisi Bankaların bankacılık hizmetleri arasında bulunan kredi kartı hizmetini alıyor. Kredi kartları ile yapılan harcamaların ödemelerini müşteriler kendilerine göre uygun olan günlere denk getirerek öde planı yapıp hesap kesim tarihi düzenliyorlar. Her hangi bir nedenden dolayı müşteriler kredi kartı hesap kesim tarihini değiştirmek isteye bilir.

Kredi kartı hesap kesim tarihi değiştirmek isteyen kart sahibi bankasından kredi kartı hesap kesim tarihi değiştirmek için başvurabilir. Ve banka ile anlaşarak kredi hesap kesim tarihi en geç üç gün içinde değiştirilir.

Kredi kartı sahiplerinin dikkat etmesi gereken tek şey, belirlenen kredi kartı hesap kesim tarihi sonrasında ilk on gün içerisinde borçlarını ödemeleridir. Aksi takdirde zamanında ödenmeyen kredi kartı borcu kart sahibinin kredi notunu düşürür.

Ne Gibi Avantajları Var?

Kredi kartı sahipleri kredi kartı hesap kesim tarihini bazı sebeplere dayalı olarak değiştirmek isteyebilirler. Biz burada size, Hesap Kesim Tarihi Değişirse Avantajları Ne Olur? Sorusunu cevaplamak için, bu ödeme planını değiştirmenin avantajlarından söz etmek istiyoruz.

l Kredi kartı sahibi kendi maaşını aldığı birkaç gün içerisine kredi kartı hesap kesim tarihi düzenlerse kredi borcunu ödeme kolaylığı avantajı olur.

h1h21h12h.jpg

l Doğru hesaplama yapılarak değiştirilen kredi kartı hesap kesim tarihi kart sahibine bir buçuk iki aylık bir ödeme ertelemesi avantajı sağlar.

l Kredi kartı hesap kesim tarihi değişimini yapan kart sahibi bu tarih değişimini en son ödeme tarihinin hemen arkasından yaparsa gelecek ayın ödemesini öteleyerek ödemesi gerektiği borcu için zaman kazanma avantajını elde etmiş olur.

Editör