Müslüm Sarı: “Bu Faiz Politikası İle Hiç Kimse Merkez Bankası'nı Ciddiye Almaz”

Müslüm Sarı: “Bu Faiz Politikası İle Hiç Kimse Merkez Bankası'nı Ciddiye Almaz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Merkez Bankası eski ekonomisti Müslim Sarı, “Bu faiz politikasını belirlediğiniz sürece, piyasa faizi ile Merkez Bankası faizi arasındaki bağ kopar ve hiç kimse Merkez Bankasını ciddiye almaz” dedi.

CHP Parti Meclisi üyesi ve eski Merkez Bankası ekonomisti Müslim Sarı, “Bu faiz politikasını belirlediğiniz sürece, piyasa faizi ile Merkez Bankası faizi arasındaki bağ kopar ve hiç kimse Merkez Bankasını ciddiye almaz” dedi.

Eski Merkez Bankası ekonomisti Müslim Sarı, Merkez Bankası'nın açıkladığı 10 maddelik 2023 Yılı Para Politikası ve Liralaşma Stratejisi'ni değerlendirdi.

Stratejinin üçüncü maddesinde yer alan "TCMB'nin temel politika aracı bir hafta vadeli repo ihale faiz oranıdır. Piyasa faizlerinin politika faizleriyle uyumlu seyretmesi sağlanarak parasal aktarım mekanizmasının etkinliğini destekleyici politikalar sürdürülecektir" ifadelerine dikkat çeken Sarı, şu açıklamayı yaptı.

“Merkez Bankası'nın yüzde 9 olarak belirlediği faizin, piyasa faizleriyle hiçbir bağlantısı yok. Kimse Merkez Bankası faizlerini takip etmiyor. Piyasadaki faizlerle Merkez Bankası'nın faizleri arasındaki bağ, tamamen kopmuş durumda. Merkez Bankası bir hayalin içinde. Bu faiz politikasını belirlediğiniz sürece, piyasa faizi ile Merkez Bankası faizi arasındaki bağ kopar ve hiç kimse Merkez Bankasını ciddiye almaz.”

Kaynak: ANKA Haber Ajansı