Oğuz Kaan Salıcı'nın Şanlıurfa'da Yemek Yediği Fabrika İşçileri: "Zenginden Az, Fakirden Çok Alıyorlar"

Oğuz Kaan Salıcı'nın Şanlıurfa'da Yemek Yediği Fabrika İşçileri: "Zenginden Az, Fakirden Çok Alıyorlar"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Şanlıurfa’da ziyaret ettiği fabrikada işçilerle yemek yedi. Salıcı, işçilere “Sana asgari ücret olarak 15 bin lira yapabilir, yapmıyor. Niye yapmıyor? Çünküçetelere para veriyor. Senin sırtından beşli çete zengin oluyor, niye beşli çete zengin oluyor?” dedi. İşçi ise Salıcı’ya “Zenginden az, fakirden çok alıyorlar” diye yanıt verdi.

HABER: TAMER ARDA ERŞİN- KAMERA: FURKAN ERDEM

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Şanlıurfa’da ziyaret ettiği fabrikada işçilerle yemek yedi. Salıcı, işçilere “Sana asgari ücret olarak 15 bin lira yapabilir, yapmıyor. Niye yapmıyor? Çünkü çetelere para veriyor. Senin sırtından beşli çete zengin oluyor, niye beşli çete zengin oluyor?” dedi. İşçi ise Salıcı’ya “Zenginden az, fakirden çok alıyorlar” diye yanıt verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı başkanlığındaki CHP Doğu Masası heyeti, Şanlıurfa’da fabrika ziyaretinde bulundu ve işçilerle sohbet etti. Salıcı, ünlü markalara mont ve ayakkabıüreten işçilerle beraber öğle yemeği yedi. Salıcı, işçilerden üretimleri hakkında bilgi aldı. Salıcı ile işçiler arasında asgari ücretin ne kadar olması gerektiğine ilişkin fikir alışverişi de oldu. Salıcı, işçilere “(İşçiler) AK Parti 10 bin lira verdi, ben oyumu AK Parti’ye oyumu vermek istemiyordum ama gene gidip AK Parti’ye vereceğim. Asgari ücretin 10 bin lira olmasıönemli değil der mi?” diye sordu. Kadın işçi, “Kim iyi yönetirse oy ona gider” diye yanıt verdi.

Bir kadın işçi de Salıcı’ya “Sizin fikriniz ne geçim sıkıntısı açısından?” diye sordu. Salıcı, şunları söyledi:

“Mesele şurada, bu iktidarın uygulamış olduğu politikaların sonucunda biz bu geçim sıkıntısını yaşıyoruz. Durduk yere olmuyor. Niye 5 sene önce olmuyordu? Başkanlık sistemi yoktu, başka bir şey vardı. Ya da şöyle söyleyeyim, bu Suriyeliler neden geldi Türkiye’ye? Yanlış dış politikanın sonucunda geldi. Niye bize geliyor da başka bir yere gitmiyor? Çünkü biz oradaki kavgayı körükledik. Bu politikalar değişmeden hayat pahalılığı bitmez. Sana asgari ücret olarak 15 bin lira yapabilir, yapmıyor. Niye yapmıyor? Çünkü çetelere para veriyor. Beşli çeteye veriyor değil mi? Senin sırtından beşli çete zengin oluyor, niye beşli çete zengin oluyor?”

Kadın işçi, “O kadar çalışıyorum, benim az. Onların neden?” diye sordu. Salıcı, “Sen geçinemiyorsun, bu adam parayı saçıyor. Bu adaletsizlik niye oluyor? Bunu düşünmek lazım” dedi. Bir diğer kadın işçi de “Zenginden az, fakirden çok alıyorlar” diye yanıt verdi.

FABRİKA SAHİBİ: DOĞUYA YATIRIM YAPACAĞIM DİYE BİR DAVAM VARDI

CHP heyeti, Şanlıurfa Organize Sanayi Müdürlüğü’nü de ziyaret etti. Heyeti karşılayan Bölge Müdürü Osman Oktay, üretimleri hakkında bilgi verdi. Salıcı ve beraberindeki heyet daha sonra iş kazası yaşanan bir fabrikayı ziyaret etti. Fabrikanın Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Aksu, Salıcı’ya olayın nasıl olduğunu ve üretime ne kadar ara vermek zorunda kaldıklarını anlatarak, “Benim buraya gelme sebebim, doğuda yatırım yapacağım diye bir davam vardı. Dava çocuğum, beni yetiştiren topraklara benim borcum var. Gençlere de hep bunu anlatıyorum. Sakın bir yere gitmeyin, burada kalın” dedi.

Salıcı, daha sonra ihracat yapan başka bir fabrika sahibinden de üretimleri hakkında bilgi aldı.

Kaynak: ANKA Haber Ajansı