Doğru Oje Seçimi Nasıl Yapılır?

Doğru Oje Seçimi Nasıl Yapılır?

Oje sürmeyi seven herkes için doğru oje seçimi nasıl yapılır sorusu önem arz eder.

Çünkü pek çok stil önerisi gibi, oje sürmek de bazı öneriler doğrultusunda yapılması gereken bir işlemdir. Manikürün ardından kendi tercihlerinize yönelik doğru ojeyi seçerek, ellerinizin güzel görünümünü tamamlamanız mümkün. Bunun için bilmeniz gereken en önemli bilgilerden biri, sadece tırnaklarınızın değil, ellerinizin tamamının bakımlı olmasıdır.

2-001.jpg

Makyaj için de geçerli olan bu kural, tırnak ve el güzelliği için önemlidir. Yalnızca oje rengi seçmek yeterli bir uygulama değildir. El peelingi ve nemlendirmesi işlemi yapıldıktan sonra, tırnak ve tırnak eti bakımı yapmak gerekir. İyice temizlenmiş ve nemlendirilmiş el ve tırnaklar, sürdüğünüz ojenin daha hoş görünmesini sağlar.

Oje Rengi Neye Göre Seçilmeli

El görünümünün güzel ve kibar olması, herkesin sahip olmak istediği bir özelliktir. Bu sebeple birçok kimse oje sürerek bu güzelliği sağlamak ister. Oje, ellere ayrı bir hava katan renkli, şeffaf, parlak ya da mat gibi pek çok çeşidi olan bir kozmetik ürünüdür. Oje sürmeyi sevenler, doğru oje seçimi nasıl yapılır konusunda sıkça araştırma yapmaktadır.

Süreceği ojeyi doğru seçebilmek ve kendine yakışan rengi bulabilmek için bu araştırma oldukça önemlidir. Kendi teninizin rengine en çok uyan ojeyi tercih ettiğinizde, istediğiniz güzellikte bir el görünümüne sahip olabilirsiniz. Pembe alt tonlu tene sahip olanlar daha soğuk renkleri tercih edebilirken, sarı alt tona sahip tenli olanlarsa sıcak renkleri seçebilir.

3.jpg

Oje Rengi Seçimi

Doğru oje seçimi nasıl yapılır konusunda araştırma yapan birçok kişi, sahip olduğu ten rengine ya da kıyafet tercihine göre renk seçebilir. Beyaz ten rengine kırmızı, mavi ve pembe gibi renkler yakışırken, esmer tene yakışan oje renkleri ise siyah, lacivert ve bordo gibi renklerdir. Kişinin kendi beğenisine göre, kendine yakıştırdığı ojeyi seçmesi, elbette ki en doğru yöntem olacaktır.

Kıyafete Göre Oje Rengi

Giyilen kıyafete uygun renkte oje sürmek de, doğru ojeyi seçebilmek için iyi bir yöntemdir. Tercih ettiğiniz kıyafet tarzına ve rengine uygun olan ojeyi sürmek, toplam bir uyum yakalamak adına doğru olacaktır. Klasik kıyafetlerinize uygun renkler kırmızı, siyah, beyaz ve ten rengi tonlardır. Daha enerjik renkleri ise spor giyim tarzınızda kullanabilirsiniz.

Oje Renk Uyumu

Süreceğiniz ojenin giydiğiniz kıyafete ya da gideceğiniz etkinliğe göre uyumlu olmasını önemseyebilirsiniz. Oje renk uyumunu doğru yaptığınız zaman, stilinizi tamamlamış olursunuz. Örneğin; iş yerinde ve plajda farklı renk tercihleri yapmanız gerekebilir. Bu sebeple doğru oje seçimi nasıl yapılır konusunu iyi anlamak size fayda sağlayacaktır.

4-001.jpg

Ten Rengi Oje Numarası

Doğru oje seçimi nasıl yapılır konusunda en çok tercih edilen oje renklerinden biri, ten rengi ojedir. Ten rengi ojeler, elde oje yokmuş gibi bir görünüm sağlar. Ancak bu renksiz görüntü, elleri temiz ve bakımlı gösterir. Sade bir şıklık isteyenler, ten rengi ojeleri tercih ederek ellerine hoş bir görünüm kazandırabilirler.

Editör