Haluk Levent'li AHBAP Derneği, Yangınlar İçin Helikopter Kiraladı!

Haluk Levent'li AHBAP Derneği, Yangınlar İçin Helikopter Kiraladı!

Haluk Levent, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada bir ülkeden helikopter kiraladıklarını söyledi. Kiralanan helikopter ile yangınlar hızlı bir şekilde söndürülecek. AHBAP Derneği hangi ülkeden helikopter kiraladı?

AHBAP Derneği kurucusu olan Haluk Levent, verdiği müjde ile takipçilerini sevindirdi. Bir haftayı geçen orman yangınlarına ilişkin helikopter kiraladıklarını açıkladı. Helikopterin hangi ülkeden kiralandığı ve kaç gün kalacağı ise belli oldu. Yapılan açıklama doğrultusunda kullanıcıların bir kısmı devlet adına hareket ettikleri sebep gösterilerek tepki gösterirken bir kısmı ise AHBAP Derneği'ni tebrik etti. Şarkıcı olan ve aynı zamanda hayır işleri ile tanınan Haluk Levent, son hamlesiyle gönülleri fethetti. Peki helikopter hakkında neler biliyoruz?

Helikopter Kazakistan'dan Kiralandı

AHBAP, helikopteri Kazakistan'dan kiraladığını duyurdu. Haluk Levent'in ifadesine göre ülke ile anlaşma sağlandı. Bu anlaşma doğrultusunda helikopter 5 gün boyunca faaliyetlerini sürdürecek. Böylelikle anlık olarak çıkan yangınlara AHBAP'ın da müdahale edebileceği belirtiliyor. Üstelik açıklamada devletin de helikopterden haberdar olduğu ve birlikte hareket edecekleri vurgulandı.

Orman Müdürlüğü ile Ortak Çalışılacak

AHBAP Derneği adına konuşan Haluk Levent, Orman Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde yangın söndürme çalışmalarını destekleyeceklerini söyledi. Sevilen ismin bu hamlesi sosyal medyada yankı buldu.

Haluk Levent'e Tepki Gösterenler Oldu

Haluk Levent'e tepki gösteren bazı kullanıcılar, devlet yokmuşcasına hareket ettiği ve devletin itibarını küçük düşürmek için böyle bir şey yaptığını iddia etti. Azınlık olarak bulunan birkaç kullanıcının bu iddiasına karşı tepki gösterildi. Ancak Haluk Levent, verdiği bilgi ile tüm yaşananlar açık bir şekilde anlattı.

levent.jpg

Helikopteri Herkes Kiralayabiliyor!

Helikopter kiralamak için fazla şart aranmadığı belirtiliyor. Kiralanacak helikopteri dilerseniz belediyeye ve dilerseniz devletin belirli kademelerine teslim edebilirsiniz. Ya da bireysel olarak kiralamak da mümkündür. Hal böyle olunca helikopter kiralamanın ve devletin yangın söndürme çalışmalarına destek olmanın olumsuz bir yönü olamaz. İtibar zedelenmesiyle hiçbir bağlantısı olmadığı ifade edildi.

Helikopter Ne Zaman Gelecek?

Haluk Levent'e göre kiralama işlemleri tamamlandı ve helikopter en kısa sürede Türkiye'de olacak. Çeşitli bölgelerde çıkan yangınlar ve olası yeni yangın bölgelerine ilişkin hızlı müdahale edilmesi sağlanacak. Bu konuda bazı vakıfların da girişimlerde bulunması isteniyor. Bakalım Haluk Levent yani AHBAP Derneği'nin gerçekleştirdiği bu yardımdan sonra diğer dernekler veya topluluklar da aynısını yapacak mı göreceğiz. Yangınların kontrol altına alınması için yurt dışından kiralanan uçak ve helikopterler var gücüyle çalışıyor .Pek çok yangın kontrol altına alındı ancak bir kısmı sönerek durdu. Hali hazırda yeni yangınlar da çıkmaya devam etmekte. En kısa sürede yangınların sönmesi ve bu durumun yaşanmaması için çalışmalar sürüyor. Önümüzdeki günlerde yangınların tamamına yakınının kontrol altına alınması beklenmekte.