iPhone 6 2021’de Kullanılır mı? Satın alınır mı?

iPhone 6 2021’de Kullanılır mı? Satın alınır mı?

2021 yılına gireli pek de olmadı ama bu yıla geçen yılın da etkisiyle pek iyi başladığımız söylenemez.

Pandeminin etkisiyle dolar kurunun yükselmesi ülkemizde yeni akıllı telefon alma fikrini bir süreliğine bitirmiş gibi duruyor. Bu noktada insanların aklına 2. El telefon alma fikri geliyor ve iPhone 6 çoğu kişi için hala revaçta. Durum böyle olunca sormak gerekiyor: iPhone 6 2021 yılında hala satın alınabilir mi?

İphone 6 2021 yılında alınır mı?

iPhone 6 görece uygun fiyatı ve günlük kullanım için yeterli donanım özellikleriyle dikkat çekiyor. Apple A8 işlemcisi günlük işlerin üstesinden gelmek için oldukça yeterli. Bununla beraber, birlikte yaptığınız işlem sayısını çok da abartmamak gerektiğini söyleyelim. Zira çoklu işlem konusunda pek de başarılı değil. Ne de olsa 2014 yılında piyasaya çıkmış bir telefon olduğunu unutmamak gerekiyor.2021 yılında alınır mı sorusunun cevabı kullanım alışkanlıklarınıza göre değişecektir.

iphone-6.jpg

Günlük işler ve sosyal medya için

iPhone 6 günlük işleri kolaylıkla halledebiliyor. Sorunsuzca internette gezinmek, Youtube’dan video izlemek ve sosyal medya uygulamalarında gezinmek için ideal bir telefon diyebiliriz. Google Chrome’da sekme sayısı arttıkça performansı biraz düşse de Apple’ın kendi tarayıcısı Safari’nin performansı oldukça iyi.

Oyun performansı ve deneyimi

iPhone 6 oyun deneyimi beklentilerinizin ne yönde olduğu ile alakalı. Yüksek grafikli ve aynı anda işlemciye çok yük bindiren oyunları elbette oynayamayacaksınız. Ancak 2014 çıkışlı bir telefon olduğu düşünülürse oyun performansı oldukça iyi. Şu sıralar çok oynanan bazı oyunları (grafik ayarları yüksekte değilken) rahatlıkla oynayabiliyorsunuz. Birçoğunuzun aklında iPhone 6 Pubg Mobile kaldırır mı? Sorusu olduğunu biliyoruz. Cevabımız evet! Bununla birlikte Call of Duty Mobile, Mortal Kombat gibi yüksek donanım isteyen oyunları da oynayabilirsiniz. Ancak telefonun ısındığını belirtmekte fayda var. Bunlara ek olarak full HD ve 16 milyon renk kapasiteli retina ekranı sayesinde görüntüleriniz oldukça canlı ve akıcı olacaktır.

IOS 12.5 sürümünü kullanan iPhone 6 daha fazla güncelleme almayacak. Bu da gelecekteki oyun ve uygulamalara erişimi güçleştirecektir. Ancak yine de bunun bir oyun telefonu olmadığını vurgulayalım. Özellikle yüksek grafikli oyunların uzun süreli oynanması telefonda ısınma problemi doğuracaktır. Yani iPhone 6 ısınır mı? Sorusunun cevabı maalesef evet.

Kamera deneyimi

İki kameraya sahip iPhone 6 ön ve arka kamerasıyla klasik bir telefon. Arka kamera 8 MP f2.2 diyafram açıklığına sahip. 1080p (full HD) 60 fps çekim yapan bu kamera aynı zamanda 720 p 240 fps’e kara ağır çekim videolar kaydedebiliyor. Yine klasik bir telefon olduğunu hatırlatalım, yani derilik efekti özelliği yok.

Gündüz çekimleri oldukça başarılı. Ancak aynısını gece çekimleri için söyleyemeyiz. Tüm bunlara ek olarak iPhone 6’da HDR özelliği var mı? Diye meraklananlar sevinebilir çünkü iPhone’umuzda HDR özelliği var.

1,2 MP f2.2 diyafram açıklığına sahip bir selfie kamerasına sahip. Ön kamera konusunda günümüz telefonlarına göre epey bir geride diyebiliriz ama günü kurtaracak veya sosyal medyada paylaşabileceğiniz fotoğraflar çekebilirsiniz. Özellikle gün ışında çekilen fotoğraflar gayet başarılı.

iPhone 6 batarya özellikleri, Şarjı ne kadar sürüyor?

Konu bir iPhone olunca elbette akla gelen ilk konularda bir tanesi batarya olacaktır. Peki iPhone 6’nın şarjı ne kadar dayanıyor?

1800 mAh bir batarya sahibi. Eğer telefonu çok kullanmıyorsanız gün içinde yeterli olacaktır. Ama sürekli Spotify ya da YouTube gibi uygulamaları kullanıyorsanız bu süre neredeyse yarı yarıya düşecek ve günün ortasından sonra muhtemelen şarjınız bitecektir. Ancak bir Apple cihazı satın aldığınızı düşünürsek bunu zaten göze aldığınızı varsayıyoruz.

iphone-671.jpg

iPhone 6 2021’de satın alınır mı?

Bu sorunun cevabı sıfır m yoksa 2. el mi tercih ettiğinize göre değişecektir. Eğer sıfır bir iPhone 6 alacaksanız ki bu çok zor tahmin ediyoruz ki fiyatı 3000 TL civarında olacaktır. Bu fiyata alınacak bir telefon olmadığını söyleyebiliriz. 3000 TL fiyat bandında birçok üst model android akıllı telefon bulunuyor. Ancak 2. el fiyatları 2021 mayıs ayı itibariyle 1000 ila 2000 TL arasında değişmekte. Sonuç olarak bu fiyata alınabilir bir telefon olduğunu söyleyebiliriz.

2. el bir cihaz alırken güvendiğiniz mağazaları ve kişileri tercih etmeyi unutmayın.

Editör